Potpisan sporazum sa italijanskom kompanijom “Goldoni”

Bez autora
Jun 29 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i direktor kompanije “Goldoni” Andrea Goldoni potpisali su danas sporazum o ulaganju u industriju kultivatora i traktora u Srbiji. Kompanija “Goldoni” u narednih mesec dana kupiće fabriku malolitražnih motora, nakon čega će odmah krenuti investicioni ciklus u vidu rekonstrukcije hale i nabavke novih mašina. Italijanska kompanija spremna je da kupi 70,63 posto ukupnog kapitala beogradskog preduzeća “Dvadeset prvi maj – Fabrika malolitražnih motora” u Rakovici na javnoj aukciji i tako u naredne tri godine u proizvodnju kultivatora i traktora u ovoj fabrici investira 10 miliona evra. Puna proizvodnja ove kompanije krenuće krajem ove i početkom naredne godine, pa će tako naša zemlja imati domaći proizvod sa brendom “Goldoni” koji će iz Srbije biti plasiran na inostrano tržište.

Potpisan sporazum sa italijanskom kompanijom “Goldoni”Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i direktor kompanije “Goldoni” Andrea Goldoni potpisali su danas sporazum o ulaganju u industriju kultivatora i traktora u Srbiji.

Kompanija “Goldoni” u narednih mesec dana kupiće fabriku malolitražnih motora, nakon čega će odmah krenuti investicioni ciklus u vidu rekonstrukcije hale i nabavke novih mašina. Italijanska kompanija spremna je da kupi 70,63 posto ukupnog kapitala beogradskog preduzeća “Dvadeset prvi maj – Fabrika malolitražnih motora” u Rakovici na javnoj aukciji i tako u naredne tri godine u proizvodnju kultivatora i traktora u ovoj fabrici investira 10 miliona evra.

Puna proizvodnja ove kompanije krenuće krajem ove i početkom naredne godine, pa će tako naša zemlja imati domaći proizvod sa brendom “Goldoni” koji će iz Srbije biti plasiran na inostrano tržište.

Nakon sprovedenog investicionog programa ukupan planirani promet “Fabrike malolitražnih motora” bio bi oko osam miliona evra godišnje.

Kompanija “Goldoni”, koja se bavi proizvodnjom namenskih kultivatora i traktora sa proizvodnim kapacitetom od 13 hiljada mašina godišnje, trenutno zapošljava oko 400 radnika i svoje proizvode plasira u neevropske i teško pristupačne zemlje zahvaljujući dobro razrađenoj dilerskoj mreži. Ova italijanska kompanija osnovana je 1926. godine u Modeni, a pre približno 60 godina proizvela je prvi traktor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik